Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Haal een airco in huis en geniet van een verkoelende bries

Laat de hitte geen spelbreker zijn deze zomer!

Wil jij ook profiteren van een goed werkende airconditioning? Laat Aircoplan jou helpen bij het kiezen van de juiste airco voor jouw woning. Onze experts staan voor jou klaar.

Vind de airco die bij mij pastNeem contact op

Geniet van een comfortabele woning

Haal een airco in huis en geniet van een verkoelende bries. Geen last meer van slapeloze nachten of plakkerige kleding. Met een airco blijft jouw woning aangenaam koel en comfortabel of juist warm en behaaglijk. Zélfs tijdens de koelste of warmste dagen. Investeer in jouw comfort en gezondheid met een airco!

Comfortabel, koel of warm huis
Verhoging van jouw luchtkwaliteit
Vermindering van luchtvochtigheid
Verbetering van slaapcomfort
Waardeverhoging van jouw woning

Nieuwe airco nodig?

De oplossing voor jouw woning

Wij bieden een uitgebreid assortiment aan airconditioning oplossingen van topmerken, inclusief Daikin, Mitsubishi, LG en meer. Bovendien biedt Aircoplan een professionele installatieservice, onderhoud en reparatieservice om ervoor te zorgen dat jouw airconditioning systeem optimaal blijft werken.

Krijg persoonlijk advies

Een nieuwe airco in 4 stappen

Start je aanvraag

Vul je gegevens in en ontdek met de AircoKiezer welke airco het beste bij jou past.

Inspectie

Een van onze adviseurs komt geheel vrijblijvend langs om je situatie te inspecteren.

Ontvang je offerte

Je ontvangt je persoonlijke offerte in je mailbox. Geef snel akkoord en onze ervaren installateurs komen je nieuwe airco snel installeren.

Vakkundige installatie

Onze deskundige monteurs installeren je nieuwe airconditioning.

Wacht niet langer en haal een airconditioningsysteem in huis! Wil je een gesprek om de mogelijkheden te bespreken? Bel ons direct op 088 – 4009 800 op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur.

Niet alleen voor de zomer

Wist je ook dat je kan verwarmen met een airco?

Als de temperaturen buiten stijgen, is er niets zo verfrissend als een goede airconditioning. Maar wist je dat moderne airconditioningsystemen niet alleen verkoelen, maar ook kunnen verwarmen? Met deze all-in-one oplossing heb je één verwarmings- en koelsysteem in jouw kamer.

De airconditioningsystemen die Aircoplan plaatst zijn niet alleen praktisch, maar ook energiezuinig. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, gebruiken airco’s minder energie om dezelfde temperatuur te bereiken. Wat je uiteindelijk geld bespaart op jouw energierekening.

Bovendien bieden wij vele verschillende soorten airconditioningsystemen aan die passen bij jouw specifieke behoeften. Of je nu een klein appartement of een groot kantoorpand bezit, er is altijd een systeem dat perfect past bij jouw ruimte en budget.

Jouw airco als verwarming

Momenteel is elektriciteit een stuk goedkoper dan gas en heeft het verwarmen met een airco dus een positief effect op het gasverbruik. Mocht je richting het verbruik van 1.200 m3 gas gaan, dan is het een stuk voordeliger om (bij) te verwarmen met een airco. Vind zelf uit wat de meest passende manier van verwarmen is bij jouw situatie.

Veelgestelde vragen

 • Hoe gaat de installatie van een airco in z’n werk?

  Tijdens een installatie voert de monteur zijn werk netjes uit en laat de werkplek schoon achter. Bij het vertrek legt hij de werking van je nieuwe airconditioning uit. Een installatie gaat in de meeste gevallen als volgt:

  1. Overleg over plaatsing binnen-/ buitendeel
   Vóór de installatieafspraak komen we altijd langs om jouw situatie en wensen in kaart te brengen. Tijdens de opname noteren we de locaties waar de binnen- en buitendelen van je airco gaan komen. Dit communiceren we door naar onze monteurs. Om tijdens de installatie zo min mogelijk fouten te maken, vragen we altijd na of de unit op de juiste locatie hangt. Zo zijn we er zeker van dat je tevreden bent met jouw nieuwe systeem.
  2. Sparing boren en plaatsing binnendeel
   Zodra we weten waar de delen van het airconditioningsysteem komen, tekenen onze monteurs dit af op de muur. Om het binnendeel te verbinden met het buitendeel is het nodig om een sparing te boren. Een sparing is een gat in de muur waardoor de leidingen van de airco doorheen lopen. Doordat we het altijd netjes afwerken heeft dit geen gevolgen op de isolatie van je woning.
  3. Leidingen aanleggen en aansluiten
   Zodra de sparingen geboord zijn, leggen we de leidingen aan. Hierbij is het belangrijk dat de metingen bij stap 2 kloppen. Zo komen we precies uit met de lengte van de leidingen.
  4. Buitendeel plaatsen
  5. Controleren lekdichtheid van het systeem
   Voordat we het koudemiddel in het systeem plaatsen, controleren we de lekdichtheid van het gehele systeem. Als er ergens lek in je airconditioningsysteem zit loopt het koudemiddel uit de installatie. Het gevolg hiervan is dat jouw systeem niet goed functioneert. Bovendien kan het een gevaar worden voor jouw gezondheid.
  6. Vacumeren van het airconditioningsysteem
   Vacumeren is een belangrijk onderdeel bij het installeren van jouw nieuwe airconditioningsysteem. Door het eventuele vocht goed af te zuigen verwijderen we niet condenseerbare gassen zoals stikstof en zuurstof. Het vacumeren moet diep en lang genoeg, anders kan het achtergebleven vocht het koudemiddel verzuren. Dit zorgt ervoor dat je airconditioningsysteem niet optimaal functioneert.
  7. Elektrisch aansluiten en afmonteren
  8. Proefdraaien van het airconditioningsysteem
  9. De ruimte opruimen en netjes achterlaten

  Een installatie van een nieuw airconditioningsysteem is in iedere situatie anders. Alle woningen verschillen van elkaar. Het installeren van een airco kan daarom verschillen ten opzichte van bovenstaande werkzaamheden.

 • Hoe vind ik direct de perfecte airco?

  Je ontvangt direct een prijsindicatie van het airconditioningsysteem na het beantwoorden van een paar korte vragen via onze Aircokiezer. Wij ontvangen vervolgens een bericht dat jij de Aircokiezer hebt ingevuld waarna wij contact met jou op zullen nemen voor het inplannen van een afspraak op de desbetreffende locatie om kosteloos een inspectie uit te voeren. Hierna streven wij ernaar jou binnen 2 weken te voorzien van een passende offerte. Nadat jij een akkoord hebt gegeven op de offerte maken we een afspraak om de airconditioning te komen plaatsen.

 • Hoe werkt een airconditioning?

  De werking van een airconditioningsysteem is vrij complex. Het werkt volgens een natuurkundige wet. Bij een reactie ontstaat warmte. De volledige werking hebben we beschreven in een blog artikel. Bekijk het artikel op onze website.

 • Ik wil graag een airco aanschaffen. Hoe ziet jullie werkwijze eruit ?

  Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen via het contactformulier of de ingevulde vragen van de Aircokiezer maken wij een afspraak met jou om jouw woning of bedrijfspand te komen bekijken op een dag die jou schikt. Hierna streven wij ernaar om je binnen 2 weken te voorzien van een passende offerte. Nadat je akkoord hebt gegeven op de offerte, maken we een afspraak om de airconditioning te komen plaatsen.

Direct de juiste airco

Elk seizoen aangenaam

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren partner voor jouw airconditioning installatie, dan ben je bij Aircoplan aan het juiste adres. Vul vandaag nog de AircoKiezer in voor een direct advies op maat en ontdek de voordelen van onze hoogwaardige airconditioning oplossingen.

Op het juiste adres

Jouw expert in airconditioning installatie en service!

 • Deskundig advies voor iedere woning
 • Professionele installaties van de beste A-merken
 • Installatie, onderhoud en service bij één partij
Vind de airco die bij mij past