3 dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een luchtgordijn

Voor een grote ruimte waarbij vaak een buitendeur openstaat, zoals een kledingwinkel, houdt een luchtgordijn de warmte binnen en komt er weinig koude lucht binnen. Bij het kiezen van een luchtgordijn moet u aan drie dingen denken:

 

#1: De juiste afmeting.

Meet de breedte en hoogte van de deuropening. Om de warmte binnen te houden is het belangrijk dat de warmte die uitgeblazen wordt helemaal tot de grond komt en de gehele breedte bedekt. Anders komt er nog steeds koude lucht binnen.

#2: (On)verwarmd. 

U kunt kiezen voor een luchtgordijn dat warmte blaast of een luchtgordijn dat onverwarmde lucht naar beneden blaast. Als u genoeg verwarming heeft, dan bespaart het u kosten om een luchtgordijn zonder verwarming aan te schaffen. Echter, de meeste winkels hebben het probleem dat zij niet genoeg verwarmingscapaciteit hebben. Een luchtgordijn met verwarming is dan noodzakelijk

#3 Type verwarming.

Als warmtebron zijn er drie opties: elektrisch verwarmingselement, een cv ketel en een warmtepomp. Het verschil tussen deze drie opties ligt in de aanschafprijs en in de energiezuinigheid. Een elektrisch luchtgordijn is het goedkoopst, maar het minst energiezuinig. De cv-ketel is zuiniger, maar duurder. Het meest energiezuinig is de warmtepomp, maar deze is ook het duurst.

Bevicode

NEEM DIRECT CONTACT OP MET AIRCOPLAN

Wij geloven dat iemand meer uit zichzelf kan halen met een comfortabel binnenklimaat. Laat u uw airco installeren, renoveren of onderhouden door Aircoplan, dan bent u zeker van een rendabel en goed werkend systeem.

Een aangenaam binnenklimaat binnen handbereik.