Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Onze werkwijze

Wat kan ik verwachten?

Bij AircoPlan, onderdeel van PronkGroep, weten we dat een energiezuinige A++ airco geen goedkope aanschaf is. Wij doen er dan ook alles aan dat je je zeker voelt bij je aankoop en zijn daarom zo transparant mogelijk over onze werkwijze. Zo weet je precies waar je aan toe bent en krijg je geen spijt van je keuze voor de airco.

Het beste advies voor jouw situatie

Na jouw aanvraag bellen wij voor een afspraak op een dag die jou schikt. Dit adviesgesprek op locatie is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wij bekijken je woning of het pand waarvoor je een airco wilt kopen. Tijdens de inspectie geven we globaal aan wat de kosten zouden zijn en welke installatie het beste op jouw wensen en ruimte(s) aansluit. Zodra je akkoord gaat met ons persoonlijke aanbod plannen wij een afspraak voor installatie met je in.

De airco installeren

Onze monteur voert zijn werk netjes uit, laat de ruimte schoon achter en legt na de installatie de werking van het systeem aan je uit. Een installatie gaat in de meeste gevallen als volgt:

 1. Nogmaals overleg over plaatsing van het binnendeel van de airco
 2. Sparing boren en binnendeel plaatsen
 3. Leidingen aanleggen en aansluiten
 4. Buitendeel airco plaatsen
 5. Controleren lekdichtheid van het systeem
 6. Vacumeren van het systeem
 7. Elektrisch aansluiten en afmonteren
 8. De ruimte opruimen en netjes achterlaten
 9. Proefdraaien van het systeem

Geniet altijd 100%

Na de installatie van de airco krijg je uitleg over de werking van het systeem. Je ontvangt van ons een logboek waarin alle gegevens van het door ons geplaatste systeem staan. Ook doen wij je een voorstel voor een onderhoudscontract, zodat je airco optimaal blijft werken.

Een nieuwe airco

Regel het vandaag nog!

Zonder zorgen genieten van een koele ruimte? Start dan gelijk met de AircoKiezer en onze adviseurs gaan voor je aan de slag. Toch liever telefonisch contact? Bel naar 088 – 4009 800 op werkdagen tussen half 9 en 17 uur.

Airconditioning

Haal meer uit jezelf!

 

 • Advies op maat
 • Airco’s van A-merken
 • Deskundige installatie
Ga naar jouw advies

Veelgestelde vragen

 • Hoe gaat de installatie van een airco in z’n werk?

  Tijdens een installatie voert de monteur zijn werk netjes uit en laat de werkplek schoon achter. Bij het vertrek legt hij de werking van je nieuwe airconditioning uit. Een installatie gaat in de meeste gevallen als volgt:

  1. Overleg over plaatsing binnen-/ buitendeel
   Vóór de installatieafspraak komen we altijd langs om jouw situatie en wensen in kaart te brengen. Tijdens de opname noteren we de locaties waar de binnen- en buitendelen van je airco gaan komen. Dit communiceren we door naar onze monteurs. Om tijdens de installatie zo min mogelijk fouten te maken, vragen we altijd na of de unit op de juiste locatie hangt. Zo zijn we er zeker van dat je tevreden bent met jouw nieuwe systeem.
  2. Sparing boren en plaatsing binnendeel
   Zodra we weten waar de delen van het airconditioningsysteem komen, tekenen onze monteurs dit af op de muur. Om het binnendeel te verbinden met het buitendeel is het nodig om een sparing te boren. Een sparing is een gat in de muur waardoor de leidingen van de airco doorheen lopen. Doordat we het altijd netjes afwerken heeft dit geen gevolgen op de isolatie van je woning.
  3. Leidingen aanleggen en aansluiten
   Zodra de sparingen geboord zijn, leggen we de leidingen aan. Hierbij is het belangrijk dat de metingen bij stap 2 kloppen. Zo komen we precies uit met de lengte van de leidingen.
  4. Buitendeel plaatsen
  5. Controleren lekdichtheid van het systeem
   Voordat we het koudemiddel in het systeem plaatsen, controleren we de lekdichtheid van het gehele systeem. Als er ergens lek in je airconditioningsysteem zit loopt het koudemiddel uit de installatie. Het gevolg hiervan is dat jouw systeem niet goed functioneert. Bovendien kan het een gevaar worden voor jouw gezondheid.
  6. Vacumeren van het airconditioningsysteem
   Vacumeren is een belangrijk onderdeel bij het installeren van jouw nieuwe airconditioningsysteem. Door het eventuele vocht goed af te zuigen verwijderen we niet condenseerbare gassen zoals stikstof en zuurstof. Het vacumeren moet diep en lang genoeg, anders kan het achtergebleven vocht het koudemiddel verzuren. Dit zorgt ervoor dat je airconditioningsysteem niet optimaal functioneert.
  7. Elektrisch aansluiten en afmonteren
  8. Proefdraaien van het airconditioningsysteem
  9. De ruimte opruimen en netjes achterlaten

  Een installatie van een nieuw airconditioningsysteem is in iedere situatie anders. Alle woningen verschillen van elkaar. Het installeren van een airco kan daarom verschillen ten opzichte van bovenstaande werkzaamheden.

 • Hoelang duren de onderhouds- en vervangingswerkzaamheden?

  Dit is afhankelijk van de situatie. Gemiddeld duurt een onderhoudsbeurt ongeveer één uur. Het installeren van een nieuw airconditioningsysteem proberen we binnen een werkdag uitgevoerd te hebben.

 • Hoe vind ik direct de perfecte airco?

  Je ontvangt direct een prijsindicatie van het airconditioningsysteem na het beantwoorden van een paar korte vragen via onze Aircokiezer. Wij ontvangen vervolgens een bericht dat jij de Aircokiezer hebt ingevuld waarna wij contact met jou op zullen nemen voor het inplannen van een afspraak op de desbetreffende locatie om kosteloos een inspectie uit te voeren. Hierna streven wij ernaar jou binnen 2 weken te voorzien van een passende offerte. Nadat jij een akkoord hebt gegeven op de offerte maken we een afspraak om de airconditioning te komen plaatsen.

 • Hoe werkt een airconditioning?

  De werking van een airconditioningsysteem is vrij complex. Het werkt volgens een natuurkundige wet. Bij een reactie ontstaat warmte. De volledige werking hebben we beschreven in een blog artikel. Bekijk het artikel op onze website.