Installatie & renovatie van airconditioning systemen

Elk gebouw of woning is anders en heeft een ander systeem nodig, om optimaal van het systeem te kunnen genieten. Wij inspecteren daarom altijd de ruimte en adviseren het systeem dat het meeste comfort biedt en over een langere tijd energiezuinig functioneert. Een airconditioning systeem kan bijvoorbeeld aan de volgende eisen voldoen.

Verwarmen en koelen

Met behulp van een warmtepomp airconditioning systeem kan met één systeem gekoeld en verwarmd worden. In de verwarmingsstand wordt de koelcyclus omgedraaid. Dat wil zeggen: er wordt warmte aan de buitenlucht onttrokken door de buitenunit die deze warmte opvoert en via de binnenunit aan de ruimte afgeeft. Een warmtepomp kan zelfs uit vrieskoude lucht nog rendabel warmte uit de buitenlucht halen.

Meerdere ruimten bedienen

Om meerdere vertrekken te koelen of verwarmen zijn er airconditioning systemen waarbij meerdere binnenunits worden aangesloten op één buitenunit; de zogenaamde multi-split warmtepomp inverter systemen. Het voordeel van deze systemen ten opzichte van meerdere single-split systemen is dat het energiezuiniger is en een fraaiere oplossing biedt. Op één buitenunit kunnen afhankelijk van de gewenste capaciteiten twee tot acht binnen units aangesloten worden.

Voor het verwarmen en koelen van meer dan 8 ruimtes adviseren wij een VRF systeem. In een VRF-systeem kan de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit binnen het systeem variëren. Zo kunnen per ruimte individueel de functies (recirculeren, ontvochtigen, verwarmen of koelen) ingesteld worden.

Energiezuinig

Een airconditioning systeem krijgt een energielabel. Dit geeft aan hoezeer de fabricage  en gebruik van het product het milieu vervuilen. Wij bieden systemen vanaf energielabel D t/m A+++ aan. D geeft aan dat het systeem het milieu erg veel belast en A+++ belast het milieu minimaal.

Ook kunt u airconditioning systemen aansluiten op zonnepanelen. Zusteronderneming Biemond Elektro kan deze voor u leveren en aansluiten, zodat de werkzaamheden bij dezelfde partij blijven en u nog steeds 1 contactpersoon behoudt.

Installatie & renovatie | Zakelijk

Een modern design

Als het airconditioning systeem in bijvoorbeeld een woning, café of winkel geplaatst wordt, dan wilt u dat deze goed aansluit bij het rest van uw interieur. U kunt kiezen uit wand-, vloer- en plafond modellen, wij kunnen het systeem in elke RAL-kleur aanbieden tegen een kleine meerprijs.